Felolvasó szoftver letöltése Alapértelmezett színséma
Infók a választáshoz>>
Infók a vásárláshoz>>
2020 augusztus
H K Sz Cs P Sz V

1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

 
Garázskapu automatikák Garázskapu automatikák
Garázskapu motor a vezetősínnel
Garázskapu motor a vezetősínnel
Garázskapu automatikák - félmegoldások vagy tökéletes kényelem? Ön hány évre tervez?

Amennyiben a garázskapu automatikákról szeretne bővebb információt kapni, kérem olvasson tovább, de ha már tudja, hogy milyen automatikát szeretne és azt most szeretné megvásárolni a webshopban, akkor kattintson ide.

 

Manapság egy építkezés vagy felújítás során szinte biztos, hogy szekcionált vagy billenő garázskapu kerül beépítésre a garázsba és sokszor elhangzik: legyen motoros a garázskapunk

Ez a mondat végtelen lehetőséget és nagyon sok buktatót vetíthet előre.

Mielőtt tehát dönt, jól gondolja végig mi a fontos Önnek.

Egy megfelelő döntés az igazi kényelmet, egy félinformációk alapján hozott rossz döntés örökös idegeskedést és kellemetlenségeket okozhat.

 

Milyen tulajdonságok alapján választhatja ki az igényeinek leginkább megfelelő garázskapu automatikát?

 

Vizsgáljuk meg a garázskapu automatikát két fő részének:

 • a motorfej és
 • a vezetősín tulajdonságai alapján.

 

Nézzük tehát azokat a fő szempontokat ami alapján kategorizálni lehet egy garázskapu automatikát?

 

A motorfej tulajdonságai alapján:

 1. az erő 
 2. a napi nyitásszám és
 3. a sebesség alapján.

 

1. Az erő: garázskapu automatikákat különböző erősségű motorokkal, hajtóművekkel gyártanak. A különböző erősségű motorok, más-más súlyú garázskapuk mozgatására alkalmasak. Mindig figyelembe kell venni az automatika kiválasztásánál, hogy milyen súlyú, méretű garázskaput szeretnénk vele működtetni.

Elképzelhető, hogy egy gyengébb motorral is ki tudjuk nyittatni a nagy súlyú garázskaput, a kérdés csupán az, hogy mennyi ideig fogja bírni egy csúcsra járatott motor a terhelést?

 

A garázskapuk könnyű nyitását a rugós kiegyenlítés teszi lehetővé. A  rugó idővel nyúlik, gyengül, egyre nehezebben nyitható a kapu, a motort egyre jobban terheli. Egy alul tervezett motornál akár a motor gyors tönkremenetelét is okozhatja.

Az ilyen meghibásodásokra ráadásul a gyártók sem vállalnak garanciát.

 

Fontos, hogy mindig a garázskapu méretéhez tervezett garázskapu motort válasszon. 

 

2. Napi nyitásszám: nem mindegy milyen igénybevételnek lesz kitéve a garázskapu motor. Egy társasház 20 beállásos mélygarázsában vagy egy családi ház garázsában lévő igénybevételt össze sem lehet hasonlítani.

 

A gyártók általában megadják, hogy a garázskapu motort mennyi napi nyitásra tervezték.

Ennek megfelelően létezik lakossági és társasházi használatra tervezett automatika is.

Nem elég tehát csupán azt tudni, hogy a garázskapu automatikát milyen méretű garázskapuk mozgatására tervezték, mert a motort a nagy nyitásszámmal is túlterhelhetjük.

 

Sajnos a napi gyakorlat során láttam már társasház mélygarázsába, olyan otthoni használatra tervezett garázskapu motort felszerelve,  ami a garanciális időt is csak nyögve bírta ki.

Ilyenkor jön a sok meghibásodás-javítás, meghibásodás-javítás... és a megoldás mindig a megfelelő minőségű automatika megvásárlása, ami így másodikra már jelentős anyagi és idegi többletterhet jelent, mint ha elsőre az oda tervezettet vette volna meg a tulajdonos. Persze azt is tudom, hogy ebben sokszor nem a megrendelő a ludas. 

 

3. Sebesség:

A garázskapu automatikák nagyon kevés kivétellel 140mm-t nyitnak és zárnak másodpercenként. Az ilyen garázskapu automatika a végállás előtti lassítási időt is figyelembe véve kb.30 másodperc alatt tud kinyitni és bezárni egy átlagos 2m magas garázskaput.

Egy gyors garázskapu automatika ezzel szemben , akár másfélszeres sebességgel is tudja mozgatja a garázskaput, tehát egy nyitás-zárás teljes ideje 20 másodperc.

 

Miért lehet ez fontos Önnek?

 •  Ha egy forgalmas útról kell befordulnia a garázsba, akkor ez a 10 másodperc is sokat számít. 
 • Ha Ön szereti a legújabb technikai eszközöket, ha Ön az akinek elsőként vannak meg a legújabb technikai berendezések, akkor biztosan nem fog csalódni egy ilyen garázskapu automatikában. Ez az az eszköz ami biztosan fel fog tűnni az ismerőseinek, a szomszédoknak. Biztosan megkérdezik majd Öntől, hogy : "A te garázskaput, hogy nyílik ilyen gyorsan?"
 • Nem mindegy, hogy a garázsa 20 vagy 30 másodpercig van nyitva - nagy hidegben, fűtött garázsnál ez sem elhanyagolható szempont

 

 

 

A motorfej jellemzőit már a korábban leírtakban megismerhette (erő, napi nyitásszám), de még így is könnyen mellényúlhat, ha nem ismeri a vezetősín kiválasztásának szempontjait és a vezetősín jellemzőit.

A vezetősín hossza határozza meg, hogy a garázskapu nyitó milyen magas garázskaput tud kinyitni.

Tehát ha garázskapu automatikát vásárol, tudnia kell a garázskapu magasságát. 

Az automatikákat általában három féle hosszúságú vezetősínnel gyártják. Az automatika a vezetősín méretétől függően alkalmas vagy nem alkalmas a különböző magasságú garázskapuk nyitására. Egy rövid sínnel fizikailag lehetetlen kinyitni egy magas garázskaput. Ezt a paramétert mindig figyelembe kell venni. 

Garázskapu automatika sínnel

 
 • Márka vagy gyártó
 • ár
 • műszaki megoldások
 • megbízhatóság
 • kiegészítők

Az igazság az, hogy ezek a szempontok szorosan összekapcsolódnak.

 

Egyre több garázskapu automatika nevet-márkát hoznak ki a forgalmazó cégek, amik sok esetben ugyanazt a terméket, ugyanazt a gyártót takarják, mert a gyártó egy nagyobb megrendelés esetén olyan nevet nyomtat a burkolatra amilyet a megrendelő kér. 

« Vissza
Bejelentkezés
Bejelentkezés Regisztráció
Keresés
Webshop
 • Termékek lakossági célra
 • Úszókapu
 • Szárnyaskapu
 • Alkatrészek
 • Motorok, takarító készlet
 • Termékek ipari célra
 • Használt termékek